10 modalități de a călători “online”, fără a pleca din izolare

Citind titlul, cred că te-ai gândit deja la cât de simplu e să faci un picnic pe covorul din sufragerie sau să-ți umpli cada cu apă și să dai drumul la un clip de pe YouTube cu… valurile mării. Sunt însă și alte idei de a experimenta călătoria “online”, direct din confortul casei tale, o călătorie, ce-i drept, fără viză și mult mai ieftină decât una obișnuită. Să le luăm pe rând:

Ia la pas (online) obiectivele turistice sau țările pe care ai dori să le descoperi folosind Google Earth

Dacă nu ai mai intrat de mult pe Google Earth, află de la mine că, pe lângă varianta pentru Chrome au mai nou atât aplicație de mobil cât și varianta “Virtual Reality”. Folosind Voyager pornești într-un tur asistat în jurul lumii alături de unii dintre cei mai renumiți autori, oameni de știință sau organizații nonguvernamentale din întreaga lume.

Pune-te și gătește ceva din bucătăria altei țări

Slavă celui de sus, găsim pe google tot felul de rețete. Așa ne putem bucura simțurile cu armele destinațiilor de vacanță în propria noastră bucătărie. Ce zici de o porție bună de carbohidrați? Pastele italiene parcă ne fac să ne simțim mai bine în perioada asta… Recomand pentru cunoscători și o supă thailandeză (cum am gătit eu săptămâna trecută) sau un cuș-cuș tunisian cu legume și carne de pui (cei vegetarieni vor scoate carnea, în rest rețeta este aceeași).

Urmărește un film străin în fața unui bol cu floricele sau cu semințe, la alegere

Atât Netflix cât și HBOGO au numeroase filme din diferite țări. Poți alege din filmele taiwaneze, indiene, coreene, japoneze, thailandeze, ș.a. Este indicat însă să setezi coloana sonoră originală, pentru a-ți ajuta și mai mult imaginația să te transpună în acțiune.

Fă-ți un panou cu amintirile tale

Cu toată tehnologia pe care o folosim, puțini dintre noi cred că am mai scos în ultimul timp fotografii pe suport de hârtie. Scoate la imprimantă câteva făcute în călătoriile anterioare, desenează hărți pe unde ai umblat, lipește – dacă mai ai – bilete de check-in sau de călătorii și colorează-ți panoul de amintiri. Îți vei aduce aminte ulterior cu nostalgie fiecare voiaj.

Vizitează un muzeu online

Institutul Național al Patrimoniului a făcut o listă cu cu toate muzeele din România ce au tururi virtuale și imagini panoramice. Așa că la acest punct îți voi recomanda muzeele de la noi, pe care le poți descoperi AICI, fără a fi nevoit să stai la cozi sau să plătești ceva pentru asta.

Comandă altceva de mâncare

Dacă te-ai săturat de aceleași restaurante de la care tot comanzi și dacă nu ai chef să-ți gătești, încearcă altceva: poate o mâncare vietnameză sau un pui picant indian. Sau poate o shaworma cu de toate… Mai ales în perioada asta, inclusiv cei care nu făceau comenzi la domiciliu s-au reprofilat, așa că oferta este mult mai bogată.

Prepară-ți un cocktail exotic

După mâncare merge un long drink faimos. Ce zici de un Cuba Libre (Cuba), de un Aperol (Italia), de o Caipirinha (Spania) sau de o Sangria (Spania)? Dacă nu le ai cu long drink-urile, merge și o țuică de Văleni, un vin de la Mileștii Mici (Republica Moldova) sau o vodkă rusească.

Citește o carte de călătorie

Chiar dacă multe cărți se găsesc și online, îți recomand însă să găsești una căreia să îi poți întoarce foile. Și indiferent dacă preferi cărțile de ficțiune sau nu, iată câteva titluri: Alchimistul – Paulo Coelho, Step by Step: The Life in My Journeys – Simon Reeve, Plaja – Alex Garland, Tales of a Female Nomad – Rita Golden Gelman, Vagabonding – Rolf Potts, How Not to Travel the World: Adventures of a Disaster-Prone Backpacker – Lauren Juliff

Creează ceva ce are legătură cu o altă țară

Mai ales dacă ai copii acasă sau dacă “copilăria” nu este un termen prea străin de tine, îți poți umple timpul încercând să prepari sushi acasă (găsești kit-uri la supermarcheturi), să-ți faci propriul dream catcher sau un evantai japonez.

Vizionează videoclipuri YouTube

Pentru noile călătorii, YouTube este mereu o inspirație și chiar dacă nu ai în plan excursii pentru perioada imediat următoare, vizionarea acestora este o modalitate excelentă de a te transpune în destinația de vacanță la care tot visezi.

Și dacă tot am ajuns la acest subiect, îți propun să tragi un ochi și la vlogul meu și să te abonezi, pentru că am de gând să #teiaucumine în multe destinații de acum în colo.

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook iar poze din călătorii pe profilul de Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *