street food

Street food în Bangkok, Thailanda

Am vizitat tarabele de street food în Bangkok

Standurile street food din Bangkok oferă delicioase, ieftine și surprinzătoare preparate. Cum altfel ai putea cunoaște mai bine bucătăria locală dacă nu ai încerca, măcar o dată, aceste specialități culinare gătite pe loc, în stradă.

Gătitul în stradă este o mai veche tradiție. S-a dezvoltat atât de mult în Thailanda mai ales pentru că toate preparatele au prețuri infime în comparație cu prețurile alimentelor din magazine. Acesta este și unul dintre motivele pentru care localnicii nici măcar nu mai gătesc acasă ci preferă să mănânce zilnic în stradă.

Vezi în ce condiții este preparată mâncarea. Vezi cum ouăle stau toată ziua, de dimineață și până seara în stradă, afară, la peste 35 de grade. Nu în frigider cum presupunem că ar trebui.

Pentru mulți dintre noi, street food-ul pare extrem de periculos. Sistemul de sănătate în Thailanda este extrem de scump deci este bine să aveți o asigurare de călătorie. Totodată luați-vă de acasă cu voi câteva pastile ca măsură de precauție și încercați treptat să consumați diversele preparate.

Evident că puteți să vă uitați inițial la condițiile în care sunt depozitate alimentele. Și la modul lor de preparare. Luați în calcul astea când alegeți de unde doriți să cumpărați.

Trecând peste aceste temeri inerente pentru un european, vei fi șocat să descoperi gusturile și aromele mâncării gătite în stradă. Vei fi de acord cu mine! Preparatele street food-ul să ți se pară cu mult mai bune decât cele de la restaurant. Unele, ce-i drept, nu vor fi pe gustul tău. Alege-le pe acelea care arată și miros bine.

Încearcă să mănânci de la street food:

Tom Yam este supa lor tradițională. Este extrem de spicy și conține lemongrass, ceea ce o va face destul de diferită pentru gusturile europenilor. Vine la pachet cu o porție de orez și se consumă împreună, simultan.

Supa de pui cu cocos pare atât de exotică dar odată ce ai gustat-o nu ai cum să nu îți placă.

Salata de papaya este un alt preparat tradițional. Și da, tot picant, deci atenție cum ceri să ți se pregătească. Ca felul doi, thailandezii excelează în mâncăruri bazate pe orez și legume precum și nuddles cu fructe de mare, pui, porc sau vită.

Cel mai căutat desert de către turiști este Mango Sticky rice. Este un orez lipicios cu mango pe care eu, trebuie să recunosc, nici nu l-am încercat, sătul fiind de atâta orez. Mi s-a părut amuzant să văd asiaticii cum dimineața mănâncă orez, la prânz și seara tot orez… iar desertul lor să fie tot cu orez?!

Fructele însă sunt din belșug, mult mai zemoase și atât de diverse… de la urât-mirositorul dorian (interzis în hoteluri sau avioane) până la fructul dragonului, nuci de cocos, banane mici, ananas și mangostan – fructul zeilor.

Și încercați înghețata de cocos! E un must.

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook iar poze din călătorii pe profilul de Instagram

1 thought on “Am vizitat tarabele de street food în Bangkok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *