Din seria “Cum îți planifici o călătorie”: Cum găsești un zbor ieftin?

Acum, că unde mergem am decis deja, este timpul să alegem și cu ce mergem. Considerăm că destinația nu este accesibilă cu autovehicolul și suntem interesați să căutăm un zbor al unei companii aeriene.

Dacă înainte, pentru a rezerva un zbor era necesar să apelăm la o agenție de turism sau la oficiile companiilor aeriene, acum achiziționarea biletelor de avion se poate face online, din confortul propriei case sau, de pe mobil, de oriunde ne-am afla.

Cum găsiți cel mai bun preț la avioane? Biletele de avion ieftine se găsesc în funcție de CÂND și UNDE faceți căutarea.

Când să cauți un zbor ieftin? Un sondaj recent a constatat că cele mai ieftine tarife atât pentru clasa economic, cât și pentru scaune premiumpot fi găsite în general duminică. Același sondaj spune că cele mai scumpe bilete tind să fie rezervate joi și vineri.

Plătește să îți rezervi zborul mai devreme. Pentru majoritatea călătoriilor aeriene, rezervarea cu cel puțin trei săptămâni în avans duce adesea la tarife mai ieftine. Fiți flexibil cu data de plecare. Conform tendințelor globale, joi și vineri sunt cele mai ieftine zile de plecare pentru majoritatea călătoriilor aeriene. Acest lucru poate economisi călătorii în jur de 10% la tarife.

Unde să cauți un zbor ieftin? Când vine vorba de găsirea tarifelor de avion ieftine, există o serie de opțiuni, dar este important să avem o strategie. Flexibilitatea este cheia pentru a călători foarte mult. Când aveți planuri de călătorie ferme, începeți să vă documentați și să vă notați prețurile liniilor aeriene către destinația aleasă. Nu faceți însă achiziția pe loc.

  1. Căutați ce linii aerine au zboruri către destinația aleasă.
  2. Căutați zborul către destinația de vacanță și cu plecare de la alte aeroporturi din apropiere. Poate găsiți un zbor mai ieftin și, împreună cu cheltuielile de deplasare la aeroport, iese per ansamblu mult mai ieftin decât zborul pe care l-ați fi avut din aeroportul de reședință.
  3. Căutați prețurile și pentru zboruri cu escală. De multe ori zborurile cu escală multiplă sunt mai ieftine decât zborurile directe. Atenție și la bagaje (cheltuielile cu bagajele, mai ales la companiile low-cost sunt în plus la prețurile afișate pe site).
  4. Căutați toate aceste zboruri direct de pe site-urile oficiale sau aplicațiile companiilor aviatice.
  5. Căutați aceleași zboruri și pe motoarele de căutare (poate găsiți prețuri mai bune, dar atenție și la taxele suplimentare ce le pot cere aceste motoare).
  6. Pe lângă cunoscutele aplicații (și motoare de căutare) kiwi, skyscanner, last minute, am constatat că cel mai bun motor e Google Flights (google.com/flights)

Din punctul meu de vedere, acesta ar trebui să fie primul link pe care ar trebui să-l deschideți când doriți să luați un avion. Are numeroase filtre, este foarte bine actualizat cu toate zborurile, poți selecta zboruri multiple, într-o direcție sau dus-întors.

Când căutați itinerariul dvs., Google Flights vă va afișa opțiuni pentru datele selectate, vă va anunța dacă prețurile sunt mai mari, mai mici sau aproximativ egale cu media pentru ruta selectată și vă va permite să explorați tarifele pentru datele alternative cu calendarul și caracteristicile graficului de preț.

După ce ați selectat un zbor, site-ul vă va arăta costul total al biletului și ce este inclus – sau ce nu este inclus – pentru acel tarif. În cazul în care bagajul nu este inclus în tariful de bază, site-ul vă va anunța și cât va costa bagajul de cală sau de mână și ce opțiuni sunt.

Când sunteți gata să rezervați, Google Flights vă va trimite direct pe site-ul companiei aeriene pentru a finaliza tranzacția. Site-ul vă va permite, de asemenea să urmăriți prețurile pentru a economisi bani. Când accesați acest buton (trebuie să vă logați cu contul dvs. Google), Google Flights vă va trimite alerte de preț dacă prețul pe ruta selectată scade.

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook iar poze din călătorii pe profilul de Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *