Dr. Bruce Aylward

Dr. Bruce Aylward - Organizația Mondială a Sănătății

Dr. Bruce Aylward, reprezentant OMS: “Nu ajută să restricționezi mobilitatea”

OMS, #calatorii – În cazul restricțiilor de deplasare, există și voci care spun că odată cu limitarea călătoriilor, țările pot câștiga timp pe o perioadă scurtă. Însă această măsură nu ajută.

O astfel de declarație a fost făcută de către Doctorul Bruce Aylward de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). El a condus echipa OMS ce s-a ocupat de analizarea situației din China. Cele mai eficiente măsuri, spune specialistul, sunt: respectarea recomandărilor făcute de experți și depistarea cazurilor.

Potrivit interviului acordat de către acesta și citat de către EuroNews, interdicțiile de călătorie “în general nu sunt parte din arsenalul pe care să îl folosești într-un astfel de caz”. “Ceea ce am descoperit, ca principiu destul de robust, este că nu ajută să restricționezi mobilitatea”, a continuat Aylward. “Ceea ce interesează cu adevărat este unde se află virusul. Virusurile la pacienți, virusurile la contacții apropiați”, a adăugat renumitul epidemiolog.

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine . Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook . Poze din călătorii pe profilul de Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *