inghetata thailandeza

Înghețată thailandeză

Înghețata thailandeză – Ai gustat-o vreodată?

Cel mai răcoros desert thailandez (și mai nou, asiatic pentru că s-a extins) este cu siguranță înghețata homemade făcută pe loc, în fața ta (ice cream rolls). Este un adevărat show pe care mulți turiști îl imortalizează cu aparatele lor de fotografiat.

Este prospătă dar poate avea multe calorii, în funcție de ce conține. Sunt multe rețete din care poți alege însă, de cele mai multe ori, gelatierii te vor întreba ce dorești să conțină și îți vor face pe plac. Înghețata thailandeză poate fi așadar un desert light sau, la cealaltă extremă, o bombă calorică la care totuși nu se folosesc deloc potențiatori de arome, e-uri sau alți agenți de îngroșare.

Baza de inghețată, din lapte condensat sau lapte de cocos, se amestecă împreună cu fructe, biscuiți Oreo, ciocolată, mentă sau diferite alte adaosuri și, datorită temperaturii de minus 20 de grade, compoziția devine cremoasă și fină.

Vă las să urmăriți mai jos “tehnica” preparării înghețatei thailandeze, surprinsă în Patong, pe Insula Phuket din Thailanda.

Abonează-te la canalul de YouTube #teiaucumine pentru mai multe călătorii în toată lumea. Pentru a te abona, click AICI

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook iar poze din călătorii pe profilul de Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *