Chiang Rai, Thailanda

Chiang Rai, Thailanda

9 destinații mai puțin vizitate din Thailanda

Cu coastele sale spectaculoase, stânci de calcar la fel de impresionante și zgârie-nori strălucitori. Cu oameni ospitalieri și prețuri accesibile. Cu toate acestea, Thailanda a devenit una dintre cele mai importante destinații turistice din lume.

Vezi și: Thailanda, 9 lucruri mai puțin știute de turiști

A fi o destinație de top înseamnă în mod inevitabil și mulțimi de oameni, cozi, aglomerație și gălăgie. În afară de obișnuitele atracții și stațiuni turistice din Thailanda, există o mulțime de destinații frumoase subestimate, în afara traseului turistic obișnuit. Așadar, de îți dorești o experiență thailandeză mai liniștită și autentică, ia în calcul:

Chiang Rai, Thailanda de Nord

Chiang Rai, Thailanda
Chiang Rai, Thailanda

În apropierea granițelor cu Laos și Myanmar, situată la 860 km nord de capitală, într-o provincie frumoasă și muntoasă, se află orașul liniștit și bogat în istorie, Chiang Rai.

Temple rafinate, antice, cazare la prețuri accesibile, mâncare gustoasă, oportunități de alpinism și o scenă turistică mult mai liniștită. Toate acestea într-un oraș ce este adesea sărit de turiști din călătoriile lor. Asigurați-vă că veți explora piața de noapte, Saturday Walking Street și festivalul de jazz pentru a aprecia pe deplin atmosfera locală a acestui oraș relaxat.

Petrece o zi explorând orașul fermecător pe jos sau cu bicicleta închiriată sau fă o vizită la Kun Korn, o cascadă locală minunată. Se mai pot închiria bărci cu coadă lungă pentru o plimbare pe apă.

Pai, Thailanda de Nord

Pai, Thailanda de Nord
Pai, Thailanda de Nord

Pai este o localitate luxuriantă pe valea râului Pai, în provincia Mae Hong Son din nordul Thailandei. Sesiuni de yoga, mâncare organică, cascade uimitoare, trasee de drumeție și viață liniștită. Pai este un paradis absolut pentru iubitorii de natură. Aici poți închiria o bicicletă și explora peșterile ascunse. Poți descoperi temple mai puțin cunoscute iar seara te poți îndrepta spre un bar local unde să dansezi până la epuizare. Iar a doua zi de dimineață să o iei de la capăt. Cazarea este ieftină, mâncarea accesibilă și sănătoasă.

Mae Hong Son, Thailanda de Nord

Mae Hong Son, Thailanda de Nord
Mae Hong Son, Thailanda de Nord

Este la câțiva kilometri de granița cu Myanmar. Această provincie îndepărtată, muntoasă, din nordul Thailandei, nu se află pe traseul multor călători. De vei alege destinația, vei fi răsplătit cu dealuri împădurite, cu un lac uimitor și câteva temple minunate în stil Shan. Mae Hong Song are o viață de noapte aproape inexistentă. Influența inconfundabilă a Birmaniei, zero tuk-tuk-uri și o vreme puțin mai răcoroasă. Toate acestea îi oferă Mae Hong Son-ului o atmosferă unică, spre deosebire de majoritatea altor destinații thailandeze.

Sukhothai, Centrul Thailandei

Sukhothai, Centrul Thailandei
Sukhothai, Centrul Thailandei

Situat în centrul Thailandei, la 400 de kilometri nord de agitatul Bangkok, se află orașul Sukhothai (Zorii Fericirii). Face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, Regatul Sukhotai fiind prima capitală a Siam. Această destinație a fost fundamentul inițial al culturii, limbii, arhitecturii și artei thailandeze. Viață rurală, site-uri istorice uluitoare, ruinele templului, o scenă vibrantă și plină de viață. Sukothai are un spectacol de lumină și sunet în fiecare weekend în parcul istoric Sukhothai, numit Sukhothai Night. Orașul este potrivit pentru călătorii care doresc să călătorească în timp în Thailanda antică sau pentru pasionații de cultură.

Koh Lanta, Coasta Mării Andaman

Koh Lanta, Coasta Mării Andaman
Koh Lanta, Coasta Mării Andaman

În provincia Krabi, pe coasta thailandeză a Mării Andaman se află arhipelagul insular Koh Lanta. Acest paradis tropical este recunoscut pentru plajele sale frumoase, pădurile tropicale luxuriante și pentru multele plantații de mangrove. Mult mai puțin cunoscut decât insulele Phi Phi din apropiere, Koh Lanta oferă vizitatorilor multă relaxare dar și distracție nocturnă. Cazarea aici este foarte ieftină, existând multe bungalouri, ieftine sau de lux. Cu păduri tropicale virgine, nisip alb și apă cristalină, Koh Lanta este destinația de vis pentru doritorii unei vacanțe liniștite și retrasă, departe de obișnuitele aglomerații turistice cu care este cunoscută Thailanda.

Koh Lipe, Coasta Mării Andaman

Koh Lipe, Coasta Mării Andaman
Koh Lipe, Coasta Mării Andaman

Koh Lipe, o mică insulă din sudul Mării Andaman, este o destinație excelentă pentru plajă. Situată aproape de granița cu Thailanda și Malaezia, insula face parte din Arhipelagul Adang-Rawi, care este situat pe marginea Parcului Național Tarutao. Pentru cei care caută aventură, apele din insulă oferă posibilități de scufundare, iar pentru cei care caută odihnă și relaxare, Koh Lipe este plină de colibe rustice, din bambus și hamace ușoare care se balansează în briza oceanică.

Hua Hin, Golful Thailandei

Hua Hin, Golful Thailandei
Hua Hin, Golful Thailandei

Situată în sudul provinciei thailandeze Prachuap Khiri Khan, Hua Hin, cea mai veche stațiune litorală din Golful Thailandei oferă vizitatorilor și localnicilor din Bangkok o alternativă liniștită la viața aglomerată a orașului. Stațiunea este o destinație modernă de vacanță, oferind în același timp farmecele și fascinațiile vechiului port în care se și poate pescui. Plaje superbe și activități recreative, sporturi nautice și terenuri de golf, cumpărături și o viață de noapte intensă. Toate acestea sunt disponibile la prețuri extrem de accesibile în Hua Hin. Restaurantele construite pe apă încântă vizitatorii cu bucătăria specializată în fructe de mare iar pasionații de natură se pot bucura aici de parcuri, peșteri și cascade de apă.

Insula Koh Chang (Insula Elefantului)

Koh Chang (Insula Elefantului)
Koh Chang (Insula Elefantului)

Una dintre cele mai mari insule din Thailanda, Insula Koh Chang, situată pe malul estic al Golfului Thailandei, este mult mai puțin turistică decât Koh Samui sau Phuket, în ciuda dimensiunilor sale. Insula este plină de trasee de drumeție prin junglă, cascade revigorante și o mulțime de posibilități de snorkelling și scufundări. Încântătoare, autentică și frumoasă, Koh Chang este o escapadă perfectă pentru cei care caută o felie de paradis retras, departe de mulțimea zgomotoasă. În Koh Chang, cocotierii depășesc clădirile iar frumusețea naturii îți va liniști sufletul.

Insula Koh Kut

Insula Koh Kut
Insula Koh Kut

Situată în provincia Trat, Koh Kut este cea mai estică insulă înainte de Cambodgia. Insula muntoasă este acoperită de frunziș dens de junglă iar vegetația luxuriantă, verde, contrastează în mod deosebit cu apele albastre, strălucitoare și plajele cu nisip alb. Kayaking-ul, înotul, scăldatul la soare, snorkelling-ul sunt principalele atracții din acest paradis maldivian. Viața de noapte aici este practic inexistentă. Perfectă pentru călătorii pe plajă și fotografii de instagram, Koh Kut oferă tot ceea ce am putea spera de la o vacanță insulară.

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine . Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook .Poze din călătorii pe profilul de Instagram

1 thought on “9 destinații mai puțin vizitate din Thailanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *