Nicosia, Cipru

Nicosia, Cipru

Cipru va plăti cheltuielile de spitalizare și hrană pentru turiștii care se vor infecta în timpul sejurului

Cipru s-a angajat să acopere costurile îngrijirii medicale pentru toți turiștii care se infectează în timpul sejurului.

Mai multe țări au anunțat public că se gândesc să pună în practică tot felul de idei pentru a atrage din nou turiștii. Sicilia (Italia) a anunțat că are în vedere plata unor cheltuieli de transport pentru turiști și a unei nopți gratuite de cazare. Japonia a anunțat și ea că ia în calcul să suporte jumătate din cheltuielile de transport ale turiștilor.

De această dată Cipru vine cu decizii deja luate, cu soluții pentru turiștii ce vor fi depistați pozitiv în timpul sejurului.

Măsura oficialilor ciprioți, anunțată printr-o scrisoare adresată tuturor agențiilor de turism, a fost semnată de miniștrii afacerilor externe, transportului și turismului, în speranța de a încuraja vizitatorii înapoi pe insulă.

Vezi și VIDEO: LARNACA – O destinație ieftină de vacanță

Medicamente, spitalizare și alimente

Mai mult. Medicamentele, cazarea și alimentele pentru pacienți cât și pentru însoțitorii sau familiile acestora vor fi plătite de guvern în cadrul noilor planuri. Revine în responsabilitatea turistului să-și acopere costul de transfer la aeroport și zborul de întoarcere spre țara din care a venit.

Aceste decizii au fost anunțate miercuri ca parte a unui pachet pentru relansarea turismului pe insulă. 15% din PIB-ul Ciprului îl reprezintă turismul.

Un spital de 100 de paturi va fi pregătit și rezervat pentru turiștii depistați pozitivi. Totodată, “spitalele de carantină” vor fi puse la dispoziția însoțitorilor sau a familiilor pacienților tratați.

Aeroporturile din Cipru se vor redeschide pe 9 iunie pentru turiștii din anumite țări considerate a fi cu risc scăzut. Printre ele figurează Germania, Grecia și Malta. Nu și România.

Se așteaptă ca pasagerii din Rusia și Marea Britanie – care sunt de fapt peste 50% din numărul turiștilor din Cipru – să poată reveni pe insulă în iulie. 

Cipru s-a numărat printre cele 11 țări, alături de Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Grecia, Italia, Malta, Portugalia, Slovenia și Spania, care s-au reunit săptămâna trecută pentru a ajunge la un acord. Împreună acestea vor să pună în aplicare un nou set de reguli care să permită deplasarea transfrontalieră înaintea vârfului sezonului european de vară. România nu a participat la această întâlnire.

Românii vor putea să intre în Cipru din 9 iunie

Accesul cetățenilor români în Cipru va fi permis cu începere de la 9 iunie. Dar doar dacă aceștia dețin un test Covid-19 negativ, efectuat cu cel mult trei zile înaintea zborului. Certificatul de sănătate se va prezenta înainte de îmbarcare.

Vezi și VIDEO: Nicosia – Cum arată “Zona Verde”

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine . Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook . Poze din călătorii pe profilul de Instagram

2 thoughts on “Cipru va plăti cheltuielile de spitalizare și hrană pentru turiștii care se vor infecta în timpul sejurului

  1. România face parte din grupul ţărilor de categoria B şi pot intra în Cipru începând cu data de 9 iunie, pe baza unui certificat de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *