Japonia

Japonia intenționează să suporte 50% din costurile de călătorie ale turiștilor

Japonia intenționează să suporte 50% din costurile de călătorie ale turiștilor

Conform celui mai vechi cotidian de limba engleză din Japonia, The Japan Times, Japonia intenționează să facă o propunere foarte interesantă străinilor care doresc să-și petreacă vacanța în Japonia după pandemie: să plătească jumătate din costurile de călătorie pentru fiecare vizitator. 

Programul de finanțare este creat de Agenția pentru Turism din Japonia și are un buget de 1,35 trilioane ¥. Echivalent cu 12,5 miliarde de dolari. Programul ar trebui să înceapă în iulie.

Strategia este de a readuce călătorii în Japonia, țară care se confruntă cu scăderea dramatică a turismului. În aprilie a acestui an, doar 2.900 de turiști au vizitat Japonia. Ceea ce înseamnă o reducere de 99,9% față de aceeași lună a anului precedent. În 2019, țara a primit 31,9 milioane de turiști. Așteptarea pentru anul acesta, anul Jocurilor Olimpice, a fost de 40 de milioane de vizitatori.

La sfârșitul anului trecut, Japan Airlines a căutat să ofere turiștilor străini 100.000 de bilete gratuite pe zborurile interne din țară.

Cu toate acestea, modul în care se poate acorda subvenția pentru turiștii străini nu este încă detaliat. Nu s-au stabilit încă ce criterii vor fi utilizate pentru selectarea beneficiarilor și care sunt limitele subvenției. 

Merită să ne amintim că, în principal din cauza calendarului olimpic, Japonia a ținut granițele deschise pe fondul pandemiei covid-19 mult mai mult timp decât celelalte țări asiatice. În aprilie, țara a început să interzică accesul vizitatorilor din diferite țări. Totuși, la acel moment, turismul din țară era deja în criză odată cu suspendarea mai multor zboruri către și din Japonia. Japan Airlines, de exemplu, a suspendat 96 % din zborurile sale internaționale.

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine . Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook . Poze din călătorii pe profilul de Instagram

5 thoughts on “Japonia intenționează să suporte 50% din costurile de călătorie ale turiștilor

    1. Eu nu trăiesc din acest site. Înainte să înjurați și să folosiți cuvinte pe care nu le cunoașteți, mai bine v-ați interesa despre subiect.

      Nu fac clickbait, informațiile sunt prezentate complet, de cele mai multe ori direct din titlu.

      Informația e corectă, nu e fake news. Dacă sunteți un om deștept, deschideți un google și căutați mai multe informații despre subiect folosind cuvintele cheie: Japan pay half

      Și știu. Nu o să primesc scuze că ați greșit, m-ați jignit și înjurat aiurea. Nesimțiți ca dumneata sunt mulți.

      Acum să te învăț ce e ăla “clickbait”.

      Titlul meu este FOARTE CLAR, prezintă informația în cea mai corectă formă. Titlul meu oferă din prima informația (“Japonia intenționează să suporte 50% din costurile de călătorie ale turiștilor”). Am folosit din corectitudine până și “intenționează” (pentru că acum totul este la stadiul de discuții), în condițiile în care mare parte din presa din România te-ar fi anunțat incorect că : “Japonia va suporta 50% din costurile de călătorie ale turiștilor”. Deci tocmai pe mine să mă acuzi de clickbait e penibil. (În condițiile în care tu ma acuzi folosind un pseudonim, o adresa de email inexistentă scrisa aiurea și un IP fake).

      Iată acum și cum arată un titlu clickbait:

      – Titlul conține termeni și expresii extreme sau care încearcă să stârnească într-un mod strident curiozitatea, de exemplu: „Este strigător la cer / revoltător / incredibil…”, „Așa ceva nu s-a mai întâmplat / este un eveniment unic / trebuie neapărat să citești asta / nimeni nu se aștepta la asta…” etc.
      – Din titlu nu se poate înțelege subiectul articolului.
      – Link-ul este oferit drept o continuare a unui articol care nu furnizează lămuriri despre subiectul din titlu, iar singurul mod de a obține mai multe informații este prin efectuarea de clic pe un alt link – care duce către o altă pagină de pe același site sau pe un site extern.
      – Pe site-ul pe care există link-ul sunt frecvente titlurile pompoase, de natura celor amintite mai sus în cadrul listei.
      – Titlul este de natură fictiva, care nu poate fi real, oricât de mult s-ar dori acest lucru, de exemplu: „Cum să slăbești 10 kg într-o săptămână”.

  1. Aștept cu nerăbdare un link către articolul pe care îl menționezi (japán times)
    Articolul menționat e de negăsit pe site…

    1. Link-ul este exact în articol. Poate fi accesat direct.

      Vă mai recomand să căutați pe google exact expresia: “japan pay half” și o să vedeți cum toată presa din Japonia precum și presa internațională / agențiile mari de presă au prezentat exact aceeași informație pe care v-am prezentat-o și eu.

      Informația apare și în celebra revistă de afaceri “Forbes”:
      http://www.forbes.com/sites/laurabegleybloom/2020/05/22/coronavirus-travel-deal-japan-subsidize-trip/amp/

      Totodată și în cotidianul național japonez de lb engleză “The Mainichi”:
      https://mainichi.jp/english/articles/20200520/p2g/00m/0na/090000c

      Iar de ieri văd că știrea a fost preluată și de publicațiile românești.

      Nu scriu fake news-uri, stați liniștită. Am făcut acest site tocmai pentru că țin la o informare corectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *