mancare cu banane

Matoke, mâncare de banane din Uganda

Matoke – O delicioasă mâncare cu banane

Matoke este o mâncare cu banane de origine ugandeză (din Uganda, așadar), dar care se prepară și în alte regiuni ale Africii de Est. Mai exact în Kenya, Tanzania, inclusiv în insula Zanzibar. Acest preparat poate fi o delicioasă mâncare vegetariană. Sau puteți adăuga la ea carne, după preferințe.

Ingrediente pentru 4 persoane:
– 8 banane mici
– 1 lămâie (zeamă)
– 20 g unt
– 1 ceapă tocată
– 2-3 roșii, tăiate bucăți
– 3-4 căței de usturoi zdrobiți
– 2-3 boabe de piper verde
– 1 ardei iute roșu tocat (dacă nu găsiți, adăugați un ardei iute, proaspăt)
– coriandru
– sare
– piper
– boia iute
– 450 ml supă de legume pentru vegetarieni sau supă concentrată de vită (dintr-un cub de vită)

Pentru decor mai avem nevoie de 1 linguriță de coriandru

Cum se prepară o mâncare de banane

Curățați bananele de coajă, tăiați-le rondele mai groase și stropiți-le cu zeama de lămâie. Lăsați-le deoparte și o să vă apucați de restul.

450 ml de apă se pun într-o cratiță pe foc. Imediat ce apa a fiert, se adaugă cubul de legume (sau de vită). Lăsați încă puțin să se dizolve și să fiarbă și… gata. O puneți deoparte.

Într-o tigaie încingeți untul. Aveți grijă la tigaie să fie destul de mare. La final, în ea, se vor pune absolut toate ingredientele.

Prăjiți timp de trei minute ceapa tăiată mărunt și adăugați roșiile, piperul verde zdrobit, ardeiul iute și usturoiul. Le lăsați pe toate pe foc, cu capacul pus. Condimentați după gust cu sare, piper și boia iute.

Peste această ultimă compoziție a venit momentul să adăugați supa și lăsați totul, fără capac, să fiarbă până începe să clocotească.

Micșorați flacăra și acum adăugați bucățile de banane, cu zeama de lămâie cu tot. Vasul se acoperă cu un capac și lăsați să fiarbă bananele până când se înmoaie.

Gata, avem acum o mâncare de banane delicioasă și aromată! Serviți preparatul fierbinte, decorat cu coriandru. Apoi, dați-mi de știre, printr-un comentariu, cum v-a ieșit. Poftă!

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook iar poze din călătorii pe profilul de Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *