in imagine se vede granita uniunii europene si cativa politisti de frontiera cu masti pe fata

Redeschiderea granițelor, recomandarea Comisiei Uniunii Europene

Redeschiderea granițelor interne. Asta a recomandat Uniunea Europeană

Uniunea Europeană a recomandat redeschiderea granițelor dintre statele Uniunii și reluarea pe cât posibil a călătoriilor. UE încearcă astfel să ajute sectoarele de turism din statele membre, având în vedere că se apropie vacanța de vară.

Potrivit U.E., sectorul turistic reprezintă 10% din economia uniunii iar acum acest sector este decimat de pandemie. Comisia executivă a UE a cerut statelor membre să se întoarcă la libera circulație fără restricții. Ele ar trebui să pună în aplicare redeschiderea granițelor dar cu luarea de măsuri de siguranță, cum ar fi măștile de față.

“Gândurile noastre se îndreaptă acum spre vară și spre locurile unde ne place să călătorim”, a declarat Margrethe Vestager, adjuncta Comisiei. “Asta înseamnă să faceți treptat pași, cu atenție, pentru a putea cu toții reîncepe călătoriile, luând în calcul și măsurile de siguranță”.

Companiile din industria turismului au apreciat recomandările ca fiind un prim pas pentru a-și salva afacerile. Propunerile Comisiei nu sunt însă obligatorii pentru cele 27 de țări membre UE.

Și la nivelul Uniunii Europene, politicienii se bâlbâie iar propunerile și recomandările se contrazic. În urmă cu o săptămână, Comisia Europeană invita statele membre să prelungească până la 15 iunie, restricția privind redeschiderea granițelor.

Redeschiderea granițelor externe UE după 15 iunie

Totodată, Comisia a recomandat ca granițele externe ale Europei să rămână închise pentru călătoriile turistice. Asta cel puțin până la jumătatea lunii iunie.

Națiunile cu cele mai grave focare ale lumii nu par să se grăbească să își deschidă granițele. Două surse ale ministerului de externe spaniol au declarat pentru Reuters că Spania intenționează să își țină granițele închise pentru majoritatea călătorilor din străinătate până în iulie.

În conformitate cu propunerile Comisiei, companiile aeriene și aeroporturile ar trebui să oblige pasagerii să folosească măști. Aeroporturile ar trebui reamenajate pentru a evita aglomerația. Nici Comisia UE nu a recomandat ca scaunele de pe rândurile din mijloc ale avioanelor să fie lăsate goale. Măsura ar face zborurile neprofitabile, spun reprezentanții companiilor aeriene.

Guvernele europene continuă să își propună propriile planuri de redeschidere la viteze diferite, în funcție de circumstanțele naționale. Cele mai multe dintre ele au început deja să promoveze turismul intern.

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook iar poze din călătorii pe profilul de Instagram

1 thought on “Redeschiderea granițelor interne. Asta a recomandat Uniunea Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *