Casa Albă a anunțat restricții de călătorie pentru intrările în SUA din Brazilia.

Casa Albă a anunțat restricții de călătorie pentru intrările în SUA din Brazilia.

Trump impune restricții pentru călătoriile din Brazilia

Donald Trump, președintele SUA a impus restricții pentru călătoriile din Brazilia. Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în țara sud-americană.

Trump a emis astfel o decizie prin care a suspendat intrarea în SUA pentru orice cetățean care s-a aflat în Brazilia în ultimele 14 zile înainte de a intra în Statele Unite, potrivit CNN.

“Am stabilit că este în interesul Statelor Unite să ia măsuri pentru a restricționa și suspenda intrarea în Statele Unite. Vorbim aici de imigranți sau non-imigranți. A tuturor celor prezenți fizic în Republica Federativă a Braziliei în ultimele 14 zile anterioare intrării sau încercării de intrare în Statele Unite ale Americii “, se arată în declarație.

Cazurile încep să scadă ca număr în SUA iar apogeul în Brazilia încă nu a fost atins.

“Acțiunea de astăzi va contribui la asigurarea resortisanților străini care au fost în Brazilia. Ei nu trebuie să devină o sursă de infecții suplimentare în țara noastră”. Declarația a fost făcută duminică de către secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany.

“Aceste noi restricții nu se aplică fluxului de comerț între Statele Unite și Brazilia.”

Consilierul de securitate națională Robert O’Brien a declarat pentru „Face the Nation” (CBS) că oficialitățile de la Casa Albă vor fi atente și asupra celorlalte țări din regiune. Se vor impune și restricții pentru călătoriile din aceste țări dacă va fi nevoie.

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine . Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook . Poze din călătorii pe profilul de Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *