Turismul din Republica Moldova se va relansa începând cu 15 mai, odată ce aeroportul din Chișinău, din imagine, se va redeschide.

Turismul în Republica Moldova pare a se relansa pe 15 mai. Nu însă și pentru români.

Turism în Republica Moldova după 15 mai? Da, însă nu și pentru noi.

Turism în Republica Moldova post pandemie. Acesta pare că se va relansa începând cu 15 mai. Nu însă și pentru turiștii români. Nouă ne va fi interzisă în continuare deplasarea în afara localității și după 15 mai. Excepțiile sunt puține iar turismul nu face parte din categoria excepțiilor.

Turismul în Republica Moldova dă semne de repornire. Peste Prut, restricțiile la zborurile de călători vor fi ridicate pe 15 mai. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. El a precizat că după data de 15 mai vor fi scoase restricțiile de zboruri la cursele din Moldova înspre și dinspre destinațiile care, de asemenea, au renunțat la restricții. Șeful statului și-a dat cu părerea că nu are niciun rost să fie eliminate restricțiile de deplasare din Moldova spre țările care se află, în continuare, în lupta cu pandemia.

„Cursele avia pot fi reluate doar pentru țările care au scos restricțiile. Care este sensul să scoți restricțile curselor avia spre Moldova, dacă intrarea în Italia, de exemplu, este acces restrcționat? Dacă Turcia va deschide cursele și noi le vom relua. Dacă țările nordice le vor redeschide, și noi vom redeschide. Dacă se scot restricțiile din țara respectivă, le scoatem și noi”, a spus Dodon. Totodată, la cerere, spune el, se pot organiza și zboruri charter pentru cei ce doresc să ajungă în anumite destinații.

Proteste ale agenților de turism în Republica Moldova

În același timp, reprezentanții agențiilor de turism în Republica Moldova se pregătesc de protest. Acțiunea este programată pentru 15 mai, în fața Parlamentului de la Chișinău. Aceștia spun că sunt hărțuiți de clienți să le returneze banii pe pachetele de vacanță achiziționate. Agenții de turism vor astfel să găsească soluții, având în vedere că și ei, la rândul lor, nu au primit înapoi banii de la prestatorii de servicii din străinătate.

„Nu cerem bani de la stat! Cerem moratoriu pe un termen de până la 540 de zile. Vrem să întoarcem banii turiștilor și să nu intram în insolvabilitate. Vrem să ne restabilim și să muncim în continuare acasă”, spun organizatorii protestului.

În prezent, companiile de turism trebuie să returneze avansurile clienților în cel mult două săptămâni. O legislație care să le permită extinderea termenului, spun reprezentanții acestor companii, ar fi o gură de oxigen pentru acestea, care, momentan, riscă falimentul.

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook iar poze din călătorii pe profilul de Instagram

1 thought on “Turism în Republica Moldova după 15 mai? Da, însă nu și pentru noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *