Cafenea Viena

Viena este locul în care s-a popularizat

Viena: 50 de euro fiecărei familii pentru a-i consuma în restaurante sau cafenele

Începând de astăzi, primăria din Viena acordă fiecărei familii câte un voucher de 50 de euro. El va putea fi cheltuit doar în restaurantele și cafenelele din capitala Austriei. Vineri 15 mai, este prima zi în care acestea s-au redeschis.

Primarul social democrat Michael Ludwig, care și-a propus să candideze din nou la alegerile ce vor avea loc pe 22 octombrie, și-a anunțat noua decizie pe contul de Twitter. Prețul total al acestor vouchere se ridică la 40 de milioane de euro.

Cafenelele și restaurantele Vienei, care au dat plus valoare turismului, sunt cele care au fost închise primele, pe 16 martie. Măsura a fost impusă, așa cum deja se știe, la nivel național pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Mișcarea lui Ludwig vine în continuarea unui plan al guvernului federal. Acesta urmărește să ajute restaurantele, barurile, cafenelele și cluburile prin reducerea impozitelor precum TVA la băuturile fără alcool și o taxă specială asupra vinului spumant.

Sectorul HoReCa se numără printre cele mai afectate de măsurile de restricție, la care se adaugă și prăbușirea traficului turistic.

Locuitorii din Viena vor primi acest voucherul pe email, potrivit reprezentanților primăriei. Persoanele singure vor primi câte un voucher de 25 de euro iar familiile unul de 50 de euro. Ulterior, restaurantele și cafenelele vor putea schimba tichetele în numerar.

Cafenelele vieneze au jucat un rol crucial în formarea culturii, în Viena. Astăzi, acest fenomen este binecunoscut în întreaga lume și atrage numeroși vizitatori din străinătate dar și locali. Din 2011 cafenelele vieneze au fost incluse, de către UNESCO, în lista Patrimoniului Cultural Intangibil.

Vă aștept cu video-uri din călătorii pe canalul de YouTube #teiaucumine Informații și știri din turism de ultimă oră găsiți pe pagina de Facebook iar poze din călătorii pe profilul de Instagram

2 thoughts on “Viena: 50 de euro fiecărei familii pentru a-i consuma în restaurante sau cafenele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *