Bali intenționează să elimine carantina și să ofere vize la sosire pentru călătorii, din 14 martie

Bali și-a redeschis granițele pentru călătoriile internaționale în luna februarie a acestui an, dar cu cerințe de carantină. Cu toate acestea, acum guvernul indonezian intenționează să renunțe la cerințele de carantină și să înceapă să ofere vize la sosire pentru turiștii internaționali. Pentru acest lucru, guvernul plănuiește să efectueze un proces asupra călătorilor care sosesc fără carantină, dar în anumite condiții, a informat un ministru senior.

Înalții oficiali din țară sunt și ei în favoarea campaniei de eliminare a carantinei obligatorii de 3 zile și a oferirii vizei la sosire (VoA). În prezent, un număr de călători din Europa se abțin să călătorească în Bali din cauza carantinei sale extinse și costisitoare.

Ministrul coordonator pentru afaceri maritime și de investiții, Luhut Binsar Panjaitan, a declarat într-o conferință de presă că procesul poate fi introdus înainte de 14 martie dacă se observă o evoluție pozitivă în următoarea săptămână.

Cerințe pentru a intra în Bali pentru turiștii internaționali:
1) Călătorii străini trebuie să prezinte dovada plăților pentru rezervarea hotelului timp de cel puțin patru zile.
2) Călătorii care doresc să intre în Bali trebuie să fie complet vaccinați sau trebuie să fi primit vaccinul de rapel.
3) Testele RT PCR vor fi efectuate la intrare, iar călătorii vor trebui să aștepte rezultatele negative la hotel.
4) În a treia zi de la sosire, călătorii vor trebui să efectueze un alt test RT PCR la hotelurile lor.

Ministrul a mai spus că dacă testul va fi negativ, călătorii vor avea voie să facă alte activități conform protocoalelor de sănătate. El a mai spus că Bali a fost ales pentru acest proiect pilot, deoarece rata de vaccinare în două doze este mai mare aici decât în orice alte provincii din Indonezia.

Dacă proiectul are succes, guvernul indonezian va extinde politica de călătorie fără carantină în toată țara la sau chiar înainte de 1 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *